Lassan kilábalnak a bankok a válságból

A térségünk két nagybankja is közzétette első negyedéves gyorsjelentését ma reggel. A Deutsche Bank profitja jobb lett a vártnál, a nettó eredmény 2.1 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 1.8 milliárdról, amit főleg a lezárul akvizícióknak köszönhetett, de a legfontosabb bevételgeneráló befektetési üzletág is szépíteni tudott a számain.

A DB továbbra is akvizíciós történetei szövögeti és a frissen megszerzett intézeteket integrálja be a csoportba. A felvásárlásokkal a célja, hogy csökkentse a befektetési tevékenység arányát az eredménytermelésben, és olyan szegmenseket erősítsen, mint a lakossági üzletág. Josef Ackermann DB-vezér megerősítette, hogy az idei évre továbbra is 10 milliárd eurós profitot vár.

A DB-vel együtt jelentett ma reggel az osztrák Erste Bank is, itt viszont valamivel rosszabbul alakultak a számok: például kisebb lett a nettó kamatbevétel, így a nettó eredmény is, míg a vártnál továbbra sem csökken jobban a céltartalékolás.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »