Kemény megszorításokat tervez a kormány

 A lengyel statisztikai hivatal adatai alapján 7.9%-ra emelkedett a 2010-es költségvetési hiány a 2009-es 7.3%-ról. A deficit 111.2 milliárd zlotyra nőtt, meghaladva az Európai Unió limitjét (már a 3. éve folyamatosan). Az EU szankciókat helyezhet kilátásba, amennyiben nem növelik meg a fiskális szigort az országban, vagyis befagyaszthatják számos uniós transzfer átutalását. Emellett a bruttó államadósság is felkúszott a GDP arányos 55.1%-os szintre.

A kialakult helyzet miatt a lengyel kormány megszorító intézkedéseket helyezett kilátásba tegnap az újonnan elfogadott konvergencia program keretében. A tervek szerint a GDP arányos hiányt 5.6%-ra szorítják le a GDP arányában az idén , míg 2012-ben 2.9%-ra, 2013-ban 2.5%-ra és 2014-ben 2%-ra csökkenhet a tervezett hiány. A bruttó államadósság is feltehetően 54.9%-ra mérséklődhet 2011-ben. A kormány szükség esetén további lépések mellett kötelezte el magát, bár az októberi parlamenti választások tükrében ennek kivitelezése nehézségekbe ütközhet.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »