Pozsony és Kassa készen állnak a vb-re

A kassai városháza történelmi épületébe adott helyet Pozsony és Kassa városának sajtótájékoztatójának a közelgő jégkorong-világbajnokság alkalmából. Mindkét település állítja, felkészült a világeseményre.

,,Minden látogató számára információkat biztosítunk, a Szlovák Rádióval való együttműködés keretén belül például figyelemmel kísérjük az autóforgalom sűrűségét. Egyes feltételezések szerint a látogatók 85 százaléka kocsival jön, ami megterhelheti a közlekedést, nem tudjuk előre megítélni, milyen sűrű lesz a forgalom” – jelenette ki Milan Ftáčnik, Pozsony polgármestere. Véleménye szerint több taxis is kihasználhatja, hogy megnövekedik a forgalma és főként külföldi vendégek lesznek a kuncsaftjai, a város ezért etikai kódexet jelentetett meg az érintett vállalatok számára. Az esemény folyamán egy külön internetes oldalon, valamint telefonos forródróton is lehet tájékozódni az aktuális közlekedési helyzetről, vagy éppen turistaként tanácsot kérni.

Richard Raši, Kassa polgármestere szerint Kassa valósággal a világbajnoksággal fog élni, a településen kiváló lesz a hangulat. A Steel Arena mellett egy ötszáz férőhelyes parkolót helyeztek üzembe, a résztvevő országok konzulátusai kihelyezett részlegeket hoznak létre a városban, valamint több helyszínen is ingyenes drót nélküli internetes csomópontokat is hoznak létre a szurkolóknak. Kassa napi tízezer, míg a főváros 15-20 ezer látogatóra számít a torna miatt.

Bumm.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »