Mégsem lesz lengyel kötvénykibocsátás

Elhalasztotta az 5 milliárd zloty értékű (USD 1.85 milliárd) kötvénykibocsátási programját a PKO Bank. Még a tavalyi évben jelentette be a bank vezetősége, hogy 5 milliárd zloty értékben kötvényeket fognak kibocsátani, ami rekord méretűnek számított volna akkor is a lengyel piacon. A PKO a kötvényekből befolyt összeget az egyik kisebb versenytársának (Bank Zachodni WBK) felvásárlására fordította volna. Azonban feltehetően a PKO túl drágán juthatott volna forráshoz az alacsony kereslet miatt és vélhetően ezért nem történt meg a kibocsátás.

A hivatalos indoklás szerint a bank pénzügyi helyzete nem kíván pótlólagos forrásbevonást, bár a tavalyi évben még kötvénykibocsátási terveket dédelgettek. Nagy kérdés, hogy mi változott azóta a működési kondíciókban.

Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »