Éhségsztrájkba kezdett a volt ukrán belügyminiszter

Éhségsztrájkba kezdett Jurij Lucenko volt belügyminiszter, mivel a bíróság meghosszabbította  előzetes letartóztatását. Lucenko 2010. decembere óta van fogdában. Lucenko kijelentette, hogy addig fog éhezni, ameddig szervezete bírja.

Mint ismeretes, a bíróság határozatot hozott arról, hogy Lucenko előzetes letartóztatását ügyészségi előterjesztés alapján május 26-ig hosszabbítsák meg – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

A bíróság elutasította a belügyminiszter ügyvédének és pártképviselők azon kérelmét, hogy kezesség ellenében bocsássák szabadon Lucenkót, ezenkívül a bíróság kijelentette, hogy az ügyben illetékes nyomozó érvelése elegendő ahhoz, hogy Lucenko előzetes letartóztatását meghosszabbítsák május 26-ig.

Jurij Lucenkót, aki 2005 februárjától 2006 decemberéig, majd 2007 decemberétől 2010 januárjáig volt a belügyi tárca vezetője, „a jogi eljárás megsértésével” vádolják, azzal, hogy sofőrjét alkalmazva „több mint 40 ezer hrivnya (3600 euró) veszteséget” okozott az államnak.

Kárpátinfo

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »