Megugrott az Apple eredménye

Kizöldültek az ázsiai piacok a hajnali órákban a technológiai papírokkal az élen, miután csillogó gyorsjelentések érkeztek az Egyesült Államokból.

Az Apple negyedéves gyorsjelentése is jobb lett az elemzői konszenzusnál, a nettó eredmény 95%-kal ugrott meg 5.99 milliárd dollárra (6.40 dollár részvényenként) az egy évvel korábbi 3.07 milliárd dolláros értékről (3.33 dollár részvényenként). A bevétel 83%-kal bővült 24.67 milliárd dollárra. A piac 5.36 dolláros részvényenkénti nyereséget (EPS) és 23.3 milliárd dolláros árbevételt várt az almától. A pozitív eredmény elsősorban a megugró iPhone értékesítéseknek köszönhető, bár az iPad kapcsán az eladási mutatók relatíve gyengébbek lettek. A részvény 3.4%-kal erősödött az éjszakai elektronikus kereskedésben.

Az ázsiai devizák közül az USDJPY kereszt egyre inkább medve trendbe kerül, nem törődve a jegybankok korábbi intervenciós „fenyegetésével”, miszerint újra beavatkoznak, ha túlságosan leesik az árfolyam (japán jen erősödés és/vagy dollár gyengülés).

Történelmi csúcsra tört az AUDUSD devizapár feltehetően a carry-trade pozíciók által generált kereslet miatt.

A nyersanyagok közül az ezüst és az arany megállíthatatlanul száguld felfelé, utóbbinak sikerült ma is 1500 dollár/uncia felett maradnia. Az olaj sem gyengélkedett és tovább növelte a 110 dollár feletti árfolyamát. A megnövekedett olajárak (inflációtól való félelem) segíthették elő az arany árfolyamának emelkedését a színesfém menekülő szerepe miatt – csak nehogy előbb-utóbb elfogyjon a kereslet és kipukkadjon a lufi.

Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »