Megalakult a szlovák kormány emberi jogi tanácsa

Megalakult a kormány emberi jogi tanácsa, melynek az a célja, hogy az általános emberi jogi, kisebbségjogi, illetve a nemek közötti egyenlőségi elveket megpróbálja átültetni a kormány, illetve a közigazgatás működésébe – mondta Petőcz Kálmám,  a kormányhivatal emberi jogi főosztályának

Petőcz Kálmán a Pátria rádiónak nyilatkozva tájékoztatott arról, hogy az emberi jogi tanács tegnap megtartotta első ülését. Ezen elfogadtak néhány dokumentumot is, köztök a a nemzeti-kisebbségi albizottság  statútumát. Ez egy olyan bizottság, amely speciálisan a nemzeti kisebbségek jogaival és érdekérvényesítésével foglalkozik (ezt a tevékenységet korábban a kormány úgynevezett nemzetiségi tanácsa folytatta).

A tanácsnak összesen 10 albizottsága lesz, az említett nemzeti-kisebbségi bizottságon túl külön bizottságok foglalkoznak majd a nemkormányzati szervekkel, a gyermekek és a nők jogaival, a rasszizmus elleni tevékenységgel, valamint további bizottságok is alakulnak a különböző emberi jogokkal összefüggésben.Az újonnan alakult testület a kormány tanácsadó szerveként működik. A kormánynak jelenleg három fő tanácsadó szerve van, az egyik a legiszlatív tanács, a másik a gazdasági és szociális tanács, a harmadik pedig az emberi jogi tanács.

Felvidék.ma

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »