Dollármilliókat költene az USA afgán felkelők reintegrációjára

Az Egyesült Államok szerdán 50 millió dollárt ígért arra a Talibán tagjainak szánt afganisztáni programra, amelynek célja, hogy a kormányt támogassák és visszatartsa a felkelőket a központi hatalom ellen vívott küzdelemtől – írta a The Washington Post.

Az erőszak elmúlt években tapasztalható növekedése miatt az amerikai és az afgán kormányzat már korábban is tett lépéseket ebbe az irányba, ám az erre költött pénzt rosszul használták fel és a Talibán vezetőivel folytatott megbeszélések sem vezettek eredményre.

Karl W. Eikenberry, az USA afganisztáni nagykövete elmondta, hogy az amerikai pénzalapokat magas szintű megbeszélésekre és olyan programokra szánják, amelyekkel megnyerik a felkelőket is. A cél a konfliktus lezárása, valamint támogatás a regionális erők és a szélesebb nemzetközi közösség megbékéléséhez. Ez elmozdulás a múlt év amerikai stratégiájához képest, amikor csak a katonai megoldást követően tartották elképzelhetőnek a tárgyalásokat.   

Perényi Krisztián

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »