Régi-új kampánycsapat küzd Obamáért

Az amerikai elnököt jól bevált emberei segítik a következő, 2012-es kampányban.

Hétfőn Obama elnök bejelentette indulását a 2012-es elnökválasztáson. Úgy tűnik, a „Győztes csapaton ne változtass!” mondást követi, mivel a 2008-as választások óta tanácsadóinak többségét megőrizte. A The Washington Post minap számba vette az elnök régi-új segítőit a 2012-es választási küzdelemben.

Legfontosabb emberei közé tartozik David Axelrod, Obama gondolkodásmódjának kiváló ismerője, aki idén feladta tanácsadói posztját, de ma is aktívan részt vesz a napi politikai működésben, valamint David Plouffe, tanácsadó aki kiváló vezetési képességekkel rendelkezik, egyben a politikacsinálás nagymestere.

Jim Messina, korábbi kabinetfőnök helyettes a 2012-es kampány irányítója lesz. A kampányigazgató egyik helyettese Julianna Smoot lesz, aki a kampány pénzügyi részét irányítja majd, így fontos szerep hárul rá a pénz összegyűjtésében is. Külön jelentőséget biztosít személyének, hogy jövőre először a kampány költségvetése elérheti az egymilliárd dollárt.  

Robert Gibbs, korábbi fehér házi sajtószóvivő, a kampány kommunikációs működéséért felel majd, Larry Grisolanonak pedig, csakúgy, mint 2008-ban, a fizetett média megjelenéssel kapcsolatban lesznek komoly feladatai.     

Perényi Krisztián

Friss hírek