Miért tűntek el a komáromi templom magyar feliratai?

Az MKP komáromi szervezete megdöbbenését fejezi ki, amiért a Rozália templom korábbi magyar nyelvű feliratait a felújító cég munkásai lemázolták. A párt felszólítja a helyi esperest, hogy állíttassa vissza a feliratokat.

Az MKP Komáromi Alapszervezete elnökségének közleménye

A Magyar Koalíció Pártja komáromi elnökségének tagjai folyó év március 31-én megtekintették a Szent Rozália templomban zajló felújítási munkálatokat. Komárom lakosainak döntő többsége római katolikusnak vallja magát, ezért örömmel tölt el bennünket, hogy új fényt nyer Komárom egyik legpatinásabb temploma, s ezzel újra a város díszévé vállik.

Megdöbbentett azonban bennünket, hogy a templom korábbi magyar nyelvű feliratait a felújító cég munkásai lemázolták. A Rozália templom falairól eltűntek Isten magyar nyelvű üzenetei.

Komárom római katolikus vallású lakosainak többsége magyar nemzetiségű. A rendszerváltoztatás óta eltelt két évtizedben sajnos nem sikerült kivívnunk, hogy magyar püspököt és magyar egyházmegyét kapjon a négyszázezer szlovákiai magyar katolikus.

Bízunk benne, hogy nem a szlovákiai katolikus egyház magyarellenes támadásának vagyunk tanúi akkor, amikor a magyar nyelvű templomi feliratok eltüntetését tapasztaljuk.

Kérjük a komáromi esperest, hogy adjon magyarázatot arra, miért tűntek el a templomunk magyar nyelvű feliratai, illetve lehetősége szerint gondoskodjon róla, hogy a felújítást végző cég, állítsa vissza a magyar nyelvű templomi feliratokat.

A Magyar Koalíció Pártja nem engedheti meg azt, hogy Komárom városában csorbuljanak nyelvi jogaink, kárt szenvedjenek magyar hagyományainkat jelképező értékeink.

Az MKP Komáromi Alapszervezete elnöksége

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek