Nem volt elég román zászló a Mátyás-szobor avatóünnepségén

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Kolozs megyei szervezete azt kifogásolja, hogy a kolozsvári restaurált Mátyás-szobor szombati avatóünnepségén csak két román zászló lengett, és egyes magyar vezetők beszédeit nem fordították le románra.

A Remus Lăpuşan Kolozs megyei PSD-elnök által aláírt, vasárnap kiadott sajtóközlemény szerint a szociáldemokraták „elhatárolódnak a kolozsvári hatóságok, a demokrata liberális, az RMDSZ-es és a magyarországi elöljárók megnyilvánulásaitól és nyilatkozataitól”.

Lăpuşan kijelentette, hogy az ilyen megnyilvánulások fokozzák az interetnikus feszültségeket, és mint mondta, ellentétesek a romániai magyar kisebbségek közéletben és döntéshozatalban való részvételét célzó tendenciákkal.

Kitekintő / Erdély Ma / Paprika Rádió

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »