Nem lesz rendkívüli parlamenti ülés Magyarországról

A szlovák kormány mindig megfelelő módon cselekszik a magyar-szlovák kérdésben, ezért nincs ok a Smer által kezdeményezett rendkívüli ülésre – jelentette ki Bugár Béla.

„Nem látunk okot arra, hogy támogassuk ezt az ülést, ezért nem fogjuk megszavazni a napirendet“ – jelentette be Bugár. Ha a parlament nem fogadja el a programot, nem kerülhet sor az ülésre.

Robert Fico, az ellenzéki Smer elnöke korábban kijelentette: kezdeményezésük reagálás Orbán Viktor magyar miniszterelnök azon közlésére, hogy a határon túli magyarok az állampolgárság mellé választójogot is kapnak Magyarországon. Szerinte a Smer a tervezett parlamenti határozattal szeretné felrázni Iveta Radičová kormányát, hogy legyen a lehető legaktívabb Magyarországgal szemben, határozza meg pontosan a szlovák-magyar kapcsolatok mai állását, illetve azokat a veszélyeket, amelyeket a mai magyar vezetés politikája jelent Szlovákiára. A Smer úgy véli: határozott fellépésre van szükség Magyarországgal szemben.

„Azt akarjuk, hogy a kormány használja ki az összes diplomáciai lehetőséget, amelyekkel az Európai Unió és a NATO tagjaként rendelkezünk” – jelentette ki.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek