Chávez dél-amerikai körútra indul

Chávez először az argentin fővárosba, Buenos Airesbe utazik, ahol Cristina Fernández elnökkel tárgyal majd. A két elnök célja, hogy a kormányok között fennálló kétoldalú szerződéseket felülvizsgálják, illetve országaik szövetségét megerősítsék.

Az elnök ezután Uruguayba, Bolíviába és Kolumbiába utazik, ahol José Mujicával, Evo Moralessel és Juan Manuel Santos elnökökkel egy korábban függőben maradt találkozót bonyolít le. A kolumbiai elnökkel a tervek szerint értékelik majd a Kolumbiában – még az előző kormány idején – kialakult összetűzések csillapítására hozott intézkedéseket.

Chávez elmondta, hogy a gazdasági minisztereivel egyetemben egy új programon dolgozik, és célja, hogy a szomszédos országokban egyezmények szülessenek a kérdésben. A programról részleteket egyelőre nem árult el.

Sándor Nóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »