Slota: valami botrányt mindig kreálnak ellenünk

Ján Slota, az SNS elnöke egyelőre nem tudta megmondani, hogy a frakció támogatja-e képviselőjük, Igor Štefanov mentelmi jogának felfüggesztését.

Slota az STV vasárnapi vitaműsorában nyilatkozott így. A volt régiófejlesztési miniszter, jelenleg képviselő mentelmi jogának felfüggesztését az ügyészség kérte a faliújságtender kivizsgálása miatt. Az ügyben négy személyt gyanúsítanak, Štefanovot viszont egyelőre nem lehet, mivel védettséget élvez.

„Mindig úgy végződik, hogy valamilyen botrányt kreálnak. Lipšic úr nézze csak meg azt, hogyan folyt a tender az egészségügyi minisztériumban olyan vakcinák beszállításáról, amelyeket Franciaországban már fekete listára helyeztek. Nézegesse csak a puszipajtásait” – fogalmazott Slota.

Slota említette, hogy büntető feljelentést tettek Daniel Lipšic belügyminiszter ellen, és arra várnak, vajon őt is ugyanolyan mércével kezelik-e majd. A feljelentést amiatt tették, mert Lipšic államtitkárával, Maroš Žilinkával együtt tartott sajtótájékoztatóján szerintük olyan kijelentéseket tettek, amely arról tanúskodik, hogy belenéztek a vádiratba. Úgy vélik, Lipšic túllépte hatáskörét.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek