Bíróság elé állítják a vereckei emlékmű gyújtogatóit

Lezárult a nyomozás a vereckei magyar honfoglalási emlékmű 2011. február 19-i megrongálása ügyében, a gyanúsítottak ellen indított büntetőeljárás bírósági szakba kerül – közölte Viktor Ruszin, a Kárpátalja megyei rendőrség vezetője hétfői ungvári sajtótájékoztatóján.

A rendőri vezető elmondta: a vereckei emlékmű gyújtogatói ellen garázdaság címén emelnek vádat, amely esetében az ukrán büntetőtörvénykönyv öt évig terjedhető szabadságkorlátozást vagy négy évig terjedhető szabadságvesztést ír elő – adta hírül az ungvári ua-reporter.com hírportál.

Ruszin azt is közölte: a volóci járási rendőrséget február 19-én hajnali fél négykor telefonon értesítették egy, a Kárpátokon áthaladó kőolajvezeték őrei arról, hogy tüzet látnak a vereckei magyar honfoglalási emlékműnél. A közeli Alsóvereckéről azonnal rendőrök indultak a helyszínre, akik elfogták az elkövetőket – tette hozzá.

A honfoglalási emlékmű felgyújtásával a szélsőjobboldali Szvoboda párt három tagját – a Kárpátalja megyei szervezet elnökét és helyettesét, valamint az ungvári városi szervezet vezetőjét – gyanúsítják, írja az MTI.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek