Lukoil: 164 millió dolláros veszteség

A Lukoil március 10-én kiadta a 2010-es évre vonatkozó pénzügyi adatait. Az elszámolás US GAAP elszámolási rendszerben van konszolidálva, vagyis amerikai sztenderdekhez van igazítva. Ebben a cég 164 millió dolláros leértékelődést vallott be egyes pénzügyi aktívák tekintetében, írja a Lenta.ru orosz lap.

A jelentés szerint Nyugat-Szibéria, Tyimano-Picsorszkij és Közép-Európa területein következett be értékcsökkenés a pénzügyi aktívákban. Csak összehasonlításképpen ezeken a területeken tavaly 238 millió dolláros visszaesés volt megfigyelhető. Ezen kívül 2009-ben az iráni befektetések tekintetében is bevételkiesés történt az amerikai szankciók hatására, amely ellen az orosz cég semmit sem tudott tenni.

Mindezek ellenére nem panaszkodnak a Lukoil háza táján, hiszen a vállalat tiszta profitja kilenc milliárd dollárra rúg, ami 29,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ez a szám még magasabb, ha az EBITDA (azaz az adó, kamatfizetés és értékcsökkenés előtti állapot) mutatót nézzük, amely 16 milliárd dolláros profitot jelez.

Rózsa József

Friss hírek