Vajdaság: április elején esedékes a kormány átalakítása

Sajtóinformációk szerint a tartományi kormánynak az átalakítás után 17 helyett 13 titkársága lesz. 

Az egészségügyi titkárságot állítólag a szociálpolitikai és demográfiai titkársággal vonják össze, a környezetvédelmi és fenntartható fejlesztésit az építészeti és városrendezési titkársággal, az oktatásügyit a jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkársággal, a nemzetközi együttműködésit pedig a helyi önkormányzati és községek közötti együttműködési titkársággal. A Demokrata Párt hárommal kevesebb titkárságot vezet, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a G17 Plusz pedig egy-egy titkársággal kevesebbet. Az egyelőre nem derült ki, hogy ki áll majd az összevont titkárságok élén. Az eddigi információk szerint a többi titkárságot illetően nem lesznek személyi változások.

A tartományi kormány alelnökeinek a személyét illetően eltérő információk szivárogtak ki: bizonyos források szerint a kormány alelnökei továbbra is Ana Tomanova-Makanova (DP), Pásztor István (VMSZ), Boris Barjaktarović (G17 Plusz) és Dušan Jakovljev (VSZL) lesznek, megint más források szerint a liga elveszíti kormányalelnöki helyét.

A tartományi kormány átalakítása előtt módosítani kell a tartományi kormányról, a tartományi közigazgatásról és a tartomány idei költségvetéséről szóló döntéseket. Az eddigi információk szerint a szóban forgó tartományi előírások módosításáról, illetve a kormány átalakításáról a Tartományi Képviselőház április elején dönt.

Magyar Szó

Friss hírek