Nem esik szét a szlovák kormánykoalíció

Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás kormánypárt és a szlovák parlament elnöke volt a Markíza televízió Testre szabva vasárnapi vitaműsorának a stúdióvendége. Úgy véli, a kormánykoalíció minimum 77 szavazattal rendelkezik a szlovák parlamentben, tehát a többség biztosított.

„Igaz, hogy két képviselőt veszítettünk – Ďurkovskýt és Matovičot -, de náluk is kizártnak tartom, hogy átpártolnának az ellenzék táborába” – mondta Sulík, aki szerint egyelőre nem szükséges a koalíciós szerződés kibővítése (erre egy nappal korábban Iveta Radičová miniszterelnök tett utalást). „Tudunk úgy működni, ahogy eddig” – fogalmazott Sulík.

Vitapartnere elődje, Pavol Paška (Smer),  a parlament korábbi elnöke volt, aki Sulíkkal ellentétben úgy látja, a kormánykoalíciónak rengeteg energiáját emészti fel a belső csatározás. Emlékeztetett arra, hogy a Smer a legutóbbi parlamenti választások egyértelmű győztese volt, és ennek a pártnak az ignorálása káoszt és labilitást eredményez a szlovák politikában.Sulík erre azzal vágott vissza, hogy a Smer koalíciós potenciálja gyakorlatilag a nullával egyenlő. „Ma sem lenne képes koalíciós partnereket találni a kormányzásra” – mondta.

Kitekintő / Felvidék Ma

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »