Meggyalázott magyar emlék: a rendőrség nem nyomoz tovább

Nem nyomoznak tovább  a magyar honfoglalási emlékjel meggyalázása ügyében. A rongálással  gyanúsított személyeket, akik  feltehetően  így akarták magukra irányítani  a figyelmet, a bíróság szabadlábra helyezte.

Nem kizárt, hogy  a magyar nemzeti ünnep, valamint a vele egybeeső  Kárpát-Ukrajna kikiáltásának évfordulója  kapcsán  megismétlődhetnek az  atrocitások. Vaszil Svenda, a megyei rendőrség közrendvédelmi osztályának vezetője  szerint   e napokban jobban odafigyelnek  ezekre az objektumokra. Ungváron a Petőfi-szobor környékét például éjjel-nappal megfigyelik. A vereckei emlékjel folyamatos őrzésére azonban nincs lehetőségük. 

Egyes szélsőséges politikusok megpróbálják a magyarokra hárítani a felelősséget. Pavlo  Fedaka, az Ukrán Népi Párt megyei vezetője  szerint például a magyarok provokáltak, visszaéltek  a kárpátaljai ukránok toleranciájával, amikor  szicsgárdisták csontjai fölé emelték  a monumentumot. Ezért van az, hogy folyamatosan  megrongálják.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében tiltakozom a Vereckei-hágón található magyar honfoglalási emlékmű 2011. február 19-én éjjel történt felgyújtása ellen. Egyben felkérem az ukrán rendvédelmi szerveket, hogy derítsék fel az elkövetők személyét, tettük motivációjának okát” – írja közleményében Kovács Béla, a Jobbik EP képviselője. Állítása szerint tájékozódni fog az üggyel kapcsolatban a nyomozóhatóságnál, a magyar főkonzulátusnál és megkeresi a Szvoboda kijevi elnökségét.

„Amennyiben hitelt érdemlően bebizonyosodik, hogy az említett szervezet volt az elkövető, megszakítok minden eddig folytatott tárgyalást velük és kérelmezni fogom a Szvoboda kizárását az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségéből” – hangsúlyozta, majd hozzátette: az ügy további fejleményeiről folyamatosan tájékoztatni fogja a közvéleményt,  írja a barikad.hu.

Kitekintő / Kárpáti Igaz Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »