Magyar állampolgárság: kezdődnek az eskütételek

Március 15-étől várhatóan a kormányablakoknál is be lehet majd nyújtani az egyszerűsített honosítási kérelmeket – erősítette meg Wetzel Tamás miniszteri biztos az MR1 Krónika című műsorának értesülését. A lépéstől azt várják, hogy tovább gyorsítja a kérelmek befogadását és elbírálását – tette hozzá. Az eskütételek március 14-én kezdődhetnek.

Az MTI információi szerint eddig 35 ezer honosítási kérelem érkezett az eljárás januári indulása óta.Egyszerűsített honosítási kérelmeket január 3-ától lehet benyújtani. A kérelmeket eddig a 2200 magyar anyakönyvi hivatalban, több mint kilencven külképviseleten, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megyeszékhelyeken lévő ügyfélszolgálati irodáiban lehetett beadni, ez bővül az új lehetőséggel. Wetzel Tamás miniszteri biztos az MTI-nek korábban azt mondta, hogy az első évben 250-400 ezer kérelmezővel számolnak. 

Kitekintő / Felvidék Ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »