Radicová szerint megnyitható a koalíciós szerződés

A koalíciós többséget a jövőben a Koalíciós Szerződéshez csatolt toldalék is biztosíthatná. Iveta Radičová kormányfő nyíltan beszélt erről a Szlovák Rádió Szombati párbeszéd című vitaműsorában.

A miniszterelnök asszony megjegyezte, hogy az Egyszerű emberek vezére, Igor Matovič és három társa, akik egyelőre az SaS frakció tagjai, elmondták, hogy támogatják a koalíciót. Továbbra is érvényes, hogy a kormányprogramra szavaztak. „Amennyiben újabb lépésre kerülne sor, legalább két eshetőséget említettem“ – szögezte le a kormányfő.

Nem árulta el, arra készül-e, hogy Matovičékkal a Koalíciós Szerződéshez csatolt toldalékot írjon alá még mielőtt pártot alapítanak. „Mindeddig az SaS-frakció képviselői, ezért nem látom okát további lépések megtételének. Tárgyaltunk a megoldásról, megbeszéltük, milyen elgyen a folytatás“ – zárta le a kérdést Radičová. A kormánnyal szembeni bizalmi szavazást abban az esetben hajlandó indítványozni, amennyiben valamelyik alapvetően fontos törvényt egyes képviselők kétkedése veszélybe sodorja.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »