Teapárt: pizzamágnás lehet Obama utódja

A tavaly november óta újból republikánus többséggel dolgozó kongresszus túlságosan bátortalan, amikor a kiadáscsökkentésről van szó; az esetleges kormányleállás réme miatt a győzelemre segített párt vezetői túlságosan megalkuvók Obama elnökkel a költségvetési kérdésekben; a republikánus párt kongresszusi küldöttei nem állnak ki kellő határozottsággal az államadósság visszaszorítása mellett – hangzottak el a legfontosabb kritikák a Teapárt hétvégi nagygyűlésén az arizonai Phoenixben.

A mozgalom – amelynek a republikánusok a félidős választásokon elért sikerek miatt különösen is sokat köszönhetnek – csalódott az ellenzéki pártban: „A százmilliárd dolláros költségvetési megszorítás volt az első, amit ígértek. Láttunk ebből valamit? Nem. De hallottunk kifogásokat.” – idézi az amerikai MSNBC Donna Woodrumot, a gyűlés egyik főszervezőjét. Amennyiben az elégedetlenség tartósnak ígérkezik, a republikánusok 2012-ben Amerika egyik leggyorsabban bővülő libertariánus közössége nélkül szállnak ringbe.

A csaknem kétezer főt számláló phoenixi találkozón egy meglepő közvélemény-kutatási eredmény is született: Ha a megjelent aktivistákon múlna, az Egyesült Államok következő elnöke – a várakozásokkal ellentétben – nem az egykori alaszkai kormányzónő, Sarah Palin lenne, hanem a konzervatív Herman Cain, showman, Amerika egyik legnépszerűbb pizzérialáncának volt vezérigazgatója. Cainre a megkérdezett 1600 ember 22 százaléka adta a voksát, míg az összesítésben negyedik helyen végzett Palin alig 10 százalékot szerzett.

Tatai Gábor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »