Kárpátalja a statisztika élén

Kárpátalját demográfiai szempontból stabil régióként tartják számon. Tavaly a természetes népszaporulat terén országos viszonylatban az első helyre került: háromezer-háromszázötvennéggyel többen születtek, mint ahányan távoztak az élők sorából.

A megyében hatszáznegyvenhétezer-négyszáz hölgy él, ami a lakosság 52,1 százaléka. Kétszáznegyvenkétezer-kétszázuknak a városokban, négyszázötezer-kétszázuknak falvainkban telnek mindennapjaik. A szebbik nem képviselőinek ötven százaléka reproduktív korú (15–49 éves). Tavaly tizennyolcezer-háromszázegy csecsemő jött a világra, közülük hatezer-hétszázkettő városainkban. Hétezer-hétszázöten első ízben váltak édesanyává, ez a szülő nők negyvenkét százaléka.

A családok ötödében három vagy annál több gyermeket nevelnek. Az újszülöttek felének huszonöt évnél fiatalabb az édesanyja, minden negyediké a húszat sem éri el. Kiskorúak is szültek: százharmincöt apróságnak tizenkét–tizenöt éves tini adott életet. Minden ötödik gyermek házasságon kívül jött a világra.

Az év során nyolcezer-négyszázkilencvenhat házasságot kötöttek, ez 4,3 százalékkal kevesebb a 2009-es adatoknál.

Kitekintő / Kárpáti Igaz Szó

Friss hírek