Ukrán hajós menekült meg a szomáliai kalózoktól

A Seychelle-szigetek partjaitól 100 km-re kerítették be szomáliai kalózok a Beluga Nomination elnevezésű szállító hajót. A fedélzeten 12 személy tartózkodott voltak köztük oroszok, ukránok, lengyelek és fülöp-szigetekiek is. A hírek szerint a meglepetésszerű támadás során két embert lelőttek és további egy, feltehetően orosz matróz is életét vesztette a támadásban.

A hajóról egy embernek sikerült megmenekülnie, jelentette be Alekszandr Dikuszarov, az ukrán belügyminisztérium szóvivője. A kiszabadult személy nevét nem hozták nyilvánosságra, magát a tényt is csak később jelentették be, a hírek szerint a férfi már február 4-én tért vissza hazájába. A túlélő elmondta akkor sikerült elszabadulnia, amikor a kalózok egy rövid ideig nem figyeltek oda, ekkor beugrott egy mentőcsónakba és elúszott rajta. Végül egy dán hajó mentette meg a tengeren, majd sikerült hazatérnie.

A kalózokkal az elrabolt hajóról a társaság tulajdonosainak egy csoportja folytat titkos tárgyalásokat. Ezekről eddig nem szivárgott ki információi, bár feltethetően a váltságdíjról folynak viták a felek között. A fedélzeten maradtak között még egy orosz állampolgár van, akinek sorsa a tárgyalások eredményétől vált függővé.

Rózsa József

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »