Együttműködésre szólít fel a chilei elnök

A dél-amerikai ország történelmében a tavaly februári, 8.8-as erősségű földrengés volt az eddigi leghatalmasabb, legtöbb kárt okozó természeti katasztrófa.

Chile természeti katasztrófa által sújtott területeinek újjáépítése kapcsán Pińera elmondta, hogy: „A földrengés okozta károk helyreállításához az egész ország segítségére és együttműködése szükséges” – írja a La Tercera.

Pińera – egy a Coquimbo térségben tartott hivatalos megbeszélésen – kitért arra is, hogy a károk több mint felét sikerült egy éven belül helyreállítani, így idén is legalább olyan tempóban szeretne haladni, mint tavaly, hogy jövőre, a földrengés második évfordulójára már egy teljes egészében újjáépített Chilére lehessenek büszkék.

Chile szeizmológiailag aktív, nemrég több rengést is észleltek az ország több pontján, azonban ezek nem közelítették meg a tavalyi, több száz halálos áldozatot követelő földmozgást.

Sándor Nóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »