Nagymértékű kiadáscsökkentésről szavazott a Képviselőház

A republikánus többségű Képviselőház hosszú vitát követően 61 milliárd dolláros kiadáscsökkentésről döntött szombaton 235-189 arányban, amely ezt követően a demokrata túlsúlyú Szenátus elé kerül majd, ahol további komoly vitára és elnöki vétóra is számíthat – írta Time magazin internetes változata.

A javaslat szigorú csökkenést jelent belföldi programok és külföldi segélyek esetében is, érinti az iskolákat, élelmezési programokat, környezetvédelmet, valamint szegényeknek juttatott fűtési és lakhatási támogatást.

A republikánusok ugyanakkor további csökkentéseket is javasoltak, így például több mint 18 millió dollárnyi összeg kivételét a védelmi költségekből, amelyet végül leszavaztak. A szenátusbeli demokraták magasabb kiadásokat, valamint az egészségügyi reform, környezetvédelmi politika és a pénzügyi szektor alaposabb szabályozására irányuló erőfeszítések megóvását ígérik.

Perényi Krisztián

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »