Még sok türelem kell a szlovák-magyar egyezményhez

A Szlovákia és Magyarország közötti kétoldalú szerződés megkötése még sok türelmet és munkát igényel addig, míg mindkét fél elfogadja – jelentette ki a Szlovák Televízió 5 perc múlva 12 című vitaműsorában ma a parlament alelnöke, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) parlamenti frakciójának vezetője, Pavol Hrušovský.

Hozzátette: igyekezni fog, hogy ezt az államközi szerződést reálisan is elfogadhassák. „A kormány elindult a probléma megoldásának útján” – állította Hrušovský, és hozzátette: ezt a problémát nem szeretné őszre halasztani. Többször is bírálta a magyar kormányfőt, Orbán Viktort, mivel az – a kereszténydemokrata politikus szerint – elutasította a kettős állampolgárság kérdésének kétoldalú megegyezéssel való megoldását. Állásfoglalását érthetetlennek tartja, és kétségbe vonta Orbán készségét a megegyezésre.

Szerinte a magyar miniszterelnöknek jobban megfelel a nacionalisták és populisták kormánya, mint az olyan kormány, amely a megoldásokat keresi. Hrušovský úgy véli: az idő megmutatta, hogy Budapest nem hátrál meg, ám bízik benne, hogy sikerül jó megoldást találni.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek