IV. asztanai Gazdasági Fórum

2011. május 3-4-én tartják Asztanában a IV. asztanai gazdasági fórumot. A Kazah Köztársaság Kormányának és Elnöki hivatalának támogatásával létrejött fórumon részt vesznek politikusok és üzletemberek, valamint akadémikusok és újságírók, akik megbeszéléseket folytatnak a Kazahsztán és a világ előtt álló feladatok megoldásának lehetőségeiről.

A fórum három kulcsfontosságú irányvonalat határoz meg: „Globális gazdaság és pénzügy”, „Üzlet és befektetések”, „ A társadalom és a stabil fejlődés”.  Mindegyik irányvonalnál megtárgyalják az aktuális gazdasági és pénzügyi kérdéseket, találkozókat szerveznek, szerződéseket és memorandumokat írnak alá. A fórum eredményeként a tradíció szerint a javaslatok kidolgozása lesz a G20-ak vezetői számára. 

A múlt évi fórumon aláírtak néhány memorandumot és együttműködési egyezményt, továbbá az Európai Befektetési Bankkal 1,5 milliárd euró összegben kötöttek befektetési megállapodásokat. A fórum rendezvényei olyan elismert nemzetközi szervezetektől kaptak támogatást, mint a Világbank, az ENSZ, az Iszlám Fejlesztési Bank, az Ázsiai Fejlesztési Bank, az Európai Befektetési Bank, a Gazdasági világfórum, az Iszlám gazdasági világfórum stb.

A 2011-es fórumra meghívtak több mint 3500 politikai vezetőt, állami és nemzetközi szervezetek képviselőit, ismert akadémikusokat és újságírókat 80 országból. A mai napig már hét Nobel-díjas résztvevő jelezte részvételét, valamint több politikus és tudós-közgazdász. 

Robert Mandell professzor, az „euro atyja” tudományos konferenciát tart a nemzetközi valutarendszerről „ A gazdasági és a monetáris hatalom új konfigurációja” címmel. A konferencia célja a pénzügyi valutarendszer kérdéseinek megvitatása és megváltoztatásának elkerülhetetlensége, valamint felvetnek az alternatív, regionális és világvaluta bevezetésével kapcsolatos kérdéseket. 

Meghívunk minden érdeklődő szakértőt és kormányképviselőt, nemzetközi szervezetek képviselőit, üzletembereket, újságírókat, tudományos intézetek és más felsőfokú intézmények képviselőit, hogy vegyenek részt a fórum aktuális kérdéseinek megvitatásában és a konkrét kérdések megoldásának kidolgozásában. 

Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »