Földrengés rázta meg Chilét a hétvégén

A chilei Országos Katasztrófavédelmi Hivatal ügyeletes vezetője, Miguel Ortiz a TVN-nek adott interjújában elmondta, hogy az ország szeizmológiailag aktív, így a lakosság kénytelen hozzászokni a rengésekhez, tisztában kell lennie földrengés esetén a megfelelő  óvintézkedésekkel: „Az embereknek vigyázniuk kell magukra, ismerniük kell azokat a helyeket a lakásukban, melyek biztonságosak, és elkerülhetik a sérüléseket” – írja a chilei La tercera.

Eddig több, mint 40 kisebb földmozgást regisztráltak péntek óta, két utórengés elérte az 5.6-es fokozatot a Richter-skálán, mely nem sokkal a marad el a múlt hét pénteki 6.9-es rengéstől, melynek epicentruma Concepción város melletti 32 illetve 64 kilométeres körzetben volt. A legutolsó, 6.2-es erősségű rengést hétfő éjjel, valamivel éjfél után regisztrálták.

Ezek a rengések eddig elmaradtak a tavaly februárban történt, hatalmas pusztítást végző, Richter-skála szerinti 8.8-es erősségűtől. Eddig sem anyagi kárról, sem személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Sándor Nóra

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »