Slota egy Most-Híd nélküli kormányt támogatna

Nemzetmentő jelmezt öltött Ján Slota. A Szlovák Nemzeti Párt kibővített elnökségi ülését követően tálcán kínálta frakcióját a kormánykoalíciónak, hogy amolyan csendestársként kisegíti a Szlovákia szuverenitását, alkotmányosságát, az uniós ügyeket, a költségvetési és egyéb fontos törvényeket megszavazza, hogy „ne kelljen a zsaroló Híddal“ együttműködnie.

„A Most-Híd nem összeköt, hanem elválaszt“, szóban az együttműködést emlegeti, valójában azonban rombol, szabotálja a parlamenti munkát – fejtette ki Slota indítékait, melyek olyan elhatározáshoz vezettek, hogy „minden ellenszolgáltatás nélkül“, a szlovákok javának szolgálatában támogassa a kormányt, s megmentse azt a „zsarolókkal való kollaborálástól“. A párt első alelnöke, Andrej Danko még hozzátette Slota szavaihoz: a Smer-SD-től is határozott és egyértelmű elhatárolódást várnak a Most-Hídtól és az MKP-tól.

Slota azon is háborgott, hogy a parlament áttörte az államfői vétót az államnyelvtörvény módosításakor, így a koalíció hozzájárult, hogy „az államalkotó nemzet tagjai diszkriminálva legyenek saját országukban“. Az állampolgársági törvény esetében megdicsérte saját pártját, hogy magatartásával elősegítette a hatályos jogszabály fennmaradását.

Kitekintő / Felvidék.ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »