Eltűnt ikerpár: az is kétséges, hogy életben vannak

A testvérpárt január 30-án vitte magával apjuk, Michael Schepp, aki válófélben volt feleségétől. A férfi február harmadikán öngyilkosságot követett el Cerignola közelében, Dél-Olaszországban. A svájci állampolgárságú olasz anyanyelvű gyerekeket azóta nagy erőkkel keresi a svájci, olasz és francia rendőrség.

A svájciak befejezték a helyszíni  nyomozást az eltűnt ikerpár ügyében, tudósított február tizedikén az AFP hírügynökség. Jean-Christophe Sauterel, Vaud kanton rendőrségének szóvivője azzal magyarázta a döntést, hogy a hét elején újabb szemtanúk jelentkeztek, akik megerősítették, hogy az ikrek a Marseille-ből Korzikára tartó komp fedélzetén voltak február elsején, tehát Franciaországban látták őket utoljára. A nyomozást természetesen nem hagyják abba, de a szakemberek szerint célravezetőbb lesz, ha sikerül rekonstruálniuk a 6 éves Alissa és Livia Schepp útját otthonukból, a svájci Saint-Sulpice-ből, Franciaországon át, apjuk öngyilkosságának idejéig.

Az esélye annak, hogy a kislányok élve megkerüljenek, minden nappal csökken. A héten megtalálták azt a nagy pénzösszeget is (5000 €), amelyet Michael Schepp az öngyilkossága előtti napokban vett fel. Így az a feltevés, miszerint a gyerekeket pénz ellenében valaki felügyeletére bízta volna, már nem tartható. Bár a rendőrség még nem talált holttesteket, a család attól tart, hogy az elkeseredett apa végzett gyermekeivel, mielőtt ő maga a cerignolai állomáson vonat alá vetette magát.

Kummer Lívia

Friss hírek

Leave a Reply