Átjutott egy palesztin rakéta az izraeli rakétavédelmi rendszeren

Az izraeli Vaskupola rakétavédelmi rendszernek nem sikerült megsemmisíteni egy, a Gázai övezetből indított, Izrael déli részét támadó rakétát – számolt be a hadsereg csütörtök kora reggel. Ez az első ilyen támadás azóta, hogy egy héttel ezelőtt egy palesztin rakéta lakóházba csapódott Beér-Seva településen.

Szerda késő este ismét megszólaltak a légitámadást jelző szirénák Izrael déli részén. A hadsereg közleménye szerint a Vaskupola rendszer megpróbálta befogni a Gázai-övezetből felbocsátott rakétát, de nem sikerült megsemmisítenie.

A rakétatámadás egy olyan időpontban történt, amikor Egyiptom és az ENSZ közvetíteni igyekszik egy tűzszünet elérésére Izrael és a Gázai övezetet uralma alatt tartó Hamász radikális palesztin szervezet között.

A felek közötti kapcsolatok a korábbiaknál is nagyobb mértékű válságba jutottak a nyár óta heti rendszerességgel tartott tüntetések miatt a gázai-izraeli határon, ahol a palesztinok az övezet blokádja és a palesztin területek megszállása ellen tiltakoznak. A gázai egészségügyi tárca szerint eddig legalább 202 palesztin vesztette életét a tüntetéseken és erőszakos incidensekben.

Izrael a történtekért az övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezetet teszi felelőssé, amely szerinte élő pajzsként használja a feltüzelt tüntetőket, miközben megpróbál bejutni Izrael területére, hogy támadásokat hajtson végre civilek ellen.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »