Moszkva szerint nyugati országok avatkoznak be az orosz választási kampányba

Moszkvának bizonyítéka van rá, hogy nyugati országok „destruktív módon” beavatkoznak az oroszországi elnökválasztási kampányba – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Arra figyelmeztetett, hogyha a beavatkozásnak nem vetnek véget, Oroszország kénytelen lesz kemény ellenintézkedéseket alkalmazni, beleértve a nyilvános reagálást is. Az oroszok külföldön történő szavazásával kapcsolatban elmondta, hogy Németországban 487 ezer, Moldovában 189 ezer, Izraelben 146 ezer, Észtországban 114 ezer, az Egyesült Államokban 104 ezer, Abháziában 89 ezer, Ukrajnában 74 ezer, Kazahsztánban 73 ezer, Fehéroroszországban 67 ezer, Lettországban pedig 63 ezer bejegyzett szavazópolgár él.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A szavazatok maximálása miatt indul függetlenként Putyin

Az orosz elit egy része Máltát választja Putyin helyett

Közölte, hogy a külügyi tárca központi apparátusából pótlólagosan munkatársakat delegál azokba az országokba, amelyekben sok orosz választó él. Lettországban és Észtországban, ahol a helyi hatóságok ehhez nem járultak hozzá, a voksokat nemcsak a választás napján, március 18-án, hanem egy nappal korábban is le lehet adni. A muszlim országokban, ahol március 18. munkanap, 16-án lehet majd szavazni. A San Franciscó-i körzetben – ahol a főkonzulátust az amerikai hatóságok bezáratták – kihelyezett konzuli napokon lehet majd leadni a szavazatokat.

Március 14-re 145 országban összesen 378 orosz választókörzetet hoznak létre.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »