Trump: az USA visszacsábítható a párizsi klímaegyezményhez

Donald Trump amerikai elnök úgy gondolja, hogy ha a párizsi klímaegyezmény egy, a mostaninál korrektebb változatát sikerül kidolgozni, akkor az visszacsábíthatja Washingtont.

Az amerikai elnök erről az Erna Solberg norvég kormányfővel a Fehér Házban tartott tárgyalásait követő sajtókonferencián beszélt.

Trump leszögezte: neki nincs gondja a klímaegyezménnyel, de a párizsi megállapodás „rossz megállapodás” volt. Ez az egyezmény „az Egyesült Államokat nagyon tisztességtelenül kezelte” – fogalmazott, majd megerősítette, hogy Washingtont „rá lehet venni a visszatérésre”.

Donald Trump a sajtóértekezleten kitért arra is, hogy az amerikai-norvég megbeszéléseken arra sürgette Erna Solberget, hogy Oslo tegyen eleget a NATO-szerződésben vállalt kötelezettségeknek, és emelje legalább 2 százalékosra a védelmi kiadásait.

Donald Trump a választási kampányban megígérte, hogy kivonul a párizsi megállapodásból, amelyet az amerikai gazdasági érdekek számára hátrányosnak tart. Idén júniusban be is jelentette az egyezmény felmondását, bár ennek gyakorlati megvalósítása éveket venne igénybe. Azóta többször szóba került, hogy megfelelő kompromisszumok esetén Washington mégsem lépne ki a megállapodásból.

Kapcsolódó cikkünk: Az USA nem tudja hová tenni a párizsi klímamegállapodást

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »