Betartotta Ausztráliának tett ígéretét a Tesla

Az áramellátó hálózatra kapcsolták Ausztráliában a világ legnagyobb, 30 ezer háztartás áramigényét fedező kapacitású lítiumion-akkumulátor telepét, amit a Tesla szállított.

Elon Musk vezérigazgató ígéretének megfelelően a Tesla száz napon belül telepítette és kapcsolta hálózatra az Adelaidetől száz kilométerre északra fekvő Jamestown városban a világ legnagyobb akkumulátor telepét, melyet a szerződés aláírását követően a 63. napon helyezett üzembe a Tesla.

Az akkumulátor telepet azért létesítették Dél-Ausztrália államban, mert egy 2016 szeptemberi, az egész államra kiterjedő áramkimaradás mindenki számára kézzelfoghatóvá tette a megújuló energiaforrások alapvetően megbízhatatlan mivoltát. Dél-Ausztrália áramellátása több mint 50 százalékban megújuló forrásokra támaszkodik.

Ausztráliában december elsején kezdődik hivatalosan a nyár, amikor a légkondicionáló berendezések miatt jelentősen megemelkedik az áramfogyasztás. A száz megawatt kapacitású telep 30 ezer háztartás áramszükségletét képes fedezni átmeneti ideig.

Forrás: MTI/Kyodo

Felkapott hírek

Friss hírek