Az oroszok szerint Észak-Korea kész tárgyalni a válság rendezéséről

Észak-Korea kész tárgyalni a válság rendezéséről, és ehhez nem támasztja feltételként, hogy nukleáris hatalomként ismerjék el – közölték pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel orosz parlamenti képviselők, akik az elmúlt napokban Phenjanban tárgyaltak.

Az orosz honatyák elmondták, hogy Phenjan szerint Moszkvának jelentős szerepet kell játszania a rendezésben, Washington viszont nem tárgyalóképes fél. Beszámolójuk szerint a legutóbbi rakétakísérletet Észak-Korea az „amerikai fenyegetésre” való reagálással magyarázta, amellyel szerinte demonstrálta a világnak képességeit.

Az orosz törvényhozókat fogadták az észak-koreai parlamentben, de a külügyminiszter-helyettessel és az állampárt külügyi bizottságának elnökével is tárgyaltak.

Hangot adtak Moszkva rakétakísérlettel kapcsolatos álláspontjának. Elítélték a ballisztikus rakéta felbocsátását és reményüket fejezték ki, hogy a felek megőrzik higgadtságukat, hogy a Koreai-félszigeten létrejött helyzet ne a legrosszabb forgatókönyv szerint alakuljon tovább.

  • Legutóbbi cikkeink a témában:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »