Putyin szerint lendületben az orosz gazdaság

Oroszország gazdasága már nem stagnál, hanem folyamatosan élénkül – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nemzetközi befektetők számára rendezett keddi moszkvai fórumon.

Putyin szerint a pénzügyi szektoron kívüli közvetlen külföldi működőtőke beruházások értéke az idei első három negyedévben a tavalyinak két és félszeresére nőtt és elérte a 23 milliárd dollárt. Mint mondta ez az elmúlt négy év során mért legmagasabb érték.

Az ipari termelés az első három negyedévben 1,8 százalékkal nőtt. Az orosz kormány azt tervezi, hogy 2019-ben a jelenlegi 8,5 százalékról 5,9 százalékra csökken majd a gáz- és olajszektoron kívüli  GDP-arányos költségvetési hiány. A szövetségi államháztartási hiány pedig összességében nem éri el az 1 százalékot.

Putyin egyebek között elmondta, hogy az idei első három negyedév alatt 2,5 százalékkal nőttek a reálbérek.

Az Oroszországban 2014 őszén elindult gazdasági és pénzügyi válságban 2015 februárjában 16,9 százalékon tetőzött az éves infláció, azóta folyamatosan csökken. Júliusban ötéves mélyponton, 3,9 százalékon állt az éves szintű infláció, ami ezzel az orosz jegybank középtávú, 4 százalékos inflációs célszáma alá került, 2014 óta először. Bővebben…

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »