Volt Goldman Sachs vezér kerülhet a Fed élére

Donald Trump amerikai elnök igen nagy valószínűséggel nem hosszabbítja meg Janet Yellent az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élén, miután négyéves megbízatása a jövő év elején lejár.

A Politico című lap négy, név nélkül nyilatkozó kormányzati illetékesre hivatkozva számolt be arról, hogy Donald Trump a Fed élére Gary Cohnt állítaná, aki jelenleg a nemzeti gazdasági tanács elnöke – ennek a fórumnak az a feladata, hogy segítse előkészíteni az amerikai elnök gazdasági döntéseit. Gary Cohn a múlt év vége óta vezeti a nemzeti gazdasági tanácsot, előtte a Goldman Sachs bankcsoport elnöke volt.

A Politico értesülése szerint Donald Trump már csak arra vár, hogy Gary Cohn rábólintson a felkérésre.

Janet Yellen, aki 2014 februárjában vette át a Fed vezetését Ben Bernanke-tól, az első nő a százéves pénzintézet élén.
Távozására mind a piac, mind a Fed fel van készülve, vélhetően részben ezért kezdték el megvitatni még márciusban a Fed mérlegcsökkentésének lehetséges lépéseit is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Goldman Sachs vezető közgazdásza, Jan Hatzius szerint logikus lépés lenne a FED-től, ha még Janet Yellen távozása előtt megkezdené mérlegének leépítését, mert így az utódja egy már beindított forgatókönyvet vehetne át, ezzel is csökkentve a piaci bizonytalanságot.

Forrás: MTI / Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »