Bevándorlási reformot sürget a mexikói külügyminiszter

Jogi segítséget nyújtó irodákat létesít Mexikó ötven konzulátusán az Egyesült Államokban – közölte a latin-amerikai ország kormánya szombaton.

Luis Videgaray mexikói külügyminiszter honfitársai emberi jogainak tiszteletben tartására intette az amerikai kormányt, és arra szólította fel Washingtont, hogy tegye lehetővé az illegálisan az Egyesült Államokban letelepedett mexikói bevándorlók helyzetének legalizálását.

„Nem az illegalitást támogatjuk” – hangsúlyozta Videgaray egy a New York-i mexikói konzulátuson tartott rendezvény alkalmával. Mexikó a jogszerű magatartást támogatja, de ez azt is jelenti, hogy az emberi jogokat mindenkinek tiszteletben kell tartania – jelentette ki a mexikói diplomácia vezetője.

„Olyan helyzettel állunk szemben, amely paradox módon lehetőséget is jelenthet, amikor egy kormány hirtelen szigorúbban akarja alkalmazni a jogot” – mondta Videgaray.

„Egyre inkább nyilvánvaló, hogy a törvény alkalmazása, ami minden ország kötelessége, valódi gazdasági kárt is jelent ennek az országnak, ami rávilágít arra, hogy szükség van a bevándorlási jog reformjára, egy olyan reformra, amely egyszer és mindenkorra rendezi az emberek jogi helyzetét”.

A miniszter azzal kapcsolatban mondta mindezt, hogy Donald Trump amerikai elnök, aki választási kampánya alatt az illegális bevándorlás elleni kemény fellépést és a mexikói-amerikai határon egy fal megépítését ígérte, idén januári hivatalba lépését követően határozottabb fellépést rendelt el az engedély nélkül az országban tartózkodók kitoloncolására.

A Pew amerikai kutatóintézet becslése szerint közel hatmillió mexikói állampolgár él az Egyesült Államokban engedély és regisztráció nélkül.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »