Az USA szigorította Oroszország elleni szankcióit

Újabb személyekre és vállalatokra terjesztette ki Oroszország elleni gazdasági szankcióit az Egyesült Államok – derül ki az amerikai pénzügyminisztérium keddi közleményéből.

A büntetőintézkedéseket korábban a Krím félsziget megszállása és a kelet-ukrajnai konfliktusban való érintettsége miatt rótták ki Oroszországra. A szankciókkal sújtottak nem léphetnek be az Egyesült Államok területére, nem folytathatnak üzleti tevékenységet egyes amerikai vállalatokkal, s nem lehetnek pénzeszközeik sem amerikai bankokban.

A listát most hét személlyel és nyolc vállalattal bővítették ki. A személyek többsége korábban már büntetőintézkedésekkel sújtott cégek alkalmazottja, egyikük pedig az orosz védelmi tárcával állt szoros üzleti kapcsolatban. A cégek egy része is előzőleg már szankcionált vállalatok leányvállalata.

A közlemény szerint a szankciókkal nyomást kívánnak gyakorolni Moszkvára, hogy viselje a Krím megszállásának költségeit, továbbá hagyjon fel azoknak a támogatásával, akik hozzájárulnak az Ukrajnán belüli erőszakhoz és instabilitáshoz.

A mostani döntés nem sokkal Barack Obama elnök megbízatásának lejárta előtt született. Obama leendő utódja, Donald Trump az orosz-amerikai kapcsolatok javítása mellett foglalt állást, külügyminiszter-jelöltje pedig korábban ellenezte a Moszkva elleni büntetőintézkedéseket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »