Halálos merényletet követtek el Törökországban az orosz nagykövet ellen

Meghalt Oroszország ankarai nagykövete az ellene elkövetett hétfő esti fegyveres támadásban – erősítette meg Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Rendőri igazolvánnyal lépett be az elkövető az Oroszország ankarai nagykövete elleni fegyveres támadás helyszínére, az ankarai kortárs művészetek galériájába – közölte a CNN Türk. Később a Reuters hírügynökségnek török biztonsági források megerősítették, hogy a támadó szolgálaton kívüli helyi rendőrtiszt volt, Ankarában dolgozott.

A közösségi hálókon már megjelentek a támadásról készült felvételek, amelyek arról tanúskodnak, hogy az orosz nagykövetet hátulról lőtte le egy fekete öltönyt és fehér inget viselő, pisztolyos támadó. A felvételek szerint a fiatal támadó a merénylet után feltette bal kezét, és mutatóujját  a magasba emelve kiáltott valamit.

  • A megnyitó alatt történt a merénylet
A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint egy ismeretlen fegyveres betört az ankarai kortárs művészetek galériájába, ahol Andrej Karlov orosz nagykövet mondott megnyitó beszédet az „Oroszország török szemmel” nevet viselő fotókiállítás alkalmából. Az orosz hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, a támadó azt kiáltotta: „Takarodjatok!” Más fültanúk szerint viszont azt, hogy „Bosszú Aleppóért!”

Beszámolók szerint a támadás után még lövöldözés volt hallható a galériában, míg az elkövetőt le nem lőtték.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták  az Andrej Karlov orosz nagykövetet ért támadásról, az elnök tanulmányozza a történteket  – közölte a Kreml, illetve hozzátették, hogy felvették a kapcsolatot a török illetékesekkel.

Forrás: MTI

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »