A híresztelések ellenére nem lesz előrehozott választás az oroszoknál

Technikailag már lehetetlen a jövő évre előrehozni a 2018-ban esedékes elnökválasztást Oroszországban – jelentette ki Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke csütörtökön Moszkvában.

„Ez már több okból is technikailag lehetetlen. Ezért mély meggyőződésem, hogy a választások, ahogy én értelmezem és merem állítani, a törvény által megállapított időben, vagyis 2018 márciusában lesznek” – mondta.

Az év közben korábban többször is lábra kaptak olyan híresztelések, amelyek szerint Vlagyimir Putyin elnök az idei parlamenti választási siker után, amelynek eredményeként a kormányzó Egységes Oroszország párt elnyerte a mandátumok négyötödét a szövetségi alsóházban, előre kívánja hozni az elnökválasztást. Ezt több forrás is egyebek között azzal indokolta, hogy az orosz gazdaságban halaszthatatlanná váltak a népszerűtlen reformintézkedések, és az oroszok mintegy 80 százalék által támogatott Putyinnak hasznos lenne azok bevezetése előtt hat évre megerősíttetnie magát a hatalomban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője novemberben, a találgatások újabb felerősödésére válaszul a Dozsgy független online tévécsatornának nyilatkozva kijelentette: „Ilyen tervek sosem voltak, nincs mit letagadni”.

A Dozsgy szerint a Kremlben napirenden tartották ugyan az elnökválasztás előrehozásának lehetőségét 2017 tavaszára, de Donald Trump amerikai elnökké választása után elálltak az elképzeléstől.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »