Trump komolyan gondolta, hogy az országban tartja a munkát

Donald Trump tartja magát választási ígéreteihez, miszerint „lecsapolja a washingtoni mocsarat”, vagyis etikai normákat szab a kormányzat munkájában és kiszorítja a politikai döntéseket befolyásolni próbáló lobbistákat, valamint megfordítja azt a tendenciát, hogy amerikai cégek külföldre telepítik termelésüket.

A január 20-án esedékes washingtoni beiktatási ünnepség szervezésére külön bizottság alakult – ez valamennyi elnöki beiktatáskor így van -, ám Trump saját csapata szintén megkezdte az előkészületeket, mégpedig adományok gyűjtésével. Ennek megfelelően csütörtökön döntést hozott, hogy korlátozza a beiktatási ünnepségekre felajánlható adományok összegét – a vállalatok egymillió dollárnál nagyobb adománnyal nem járulhatnak hozzá az ünnepség költségeihez, regisztrált lobbisták egyáltalán nem adhatnak pénzt. Az egyéni adományokat a megválasztott elnök ugyanakkor nem korlátozta.

Donald Trump közben Twitter-üzenetében jelezte, hogy az ünnepnap ellenére is tevékeny volt: egy légkondicionáló berendezéseket gyártó indianai céggel tárgyalt, hogy elejét vegye a vállalat Mexikóba településének.

„Keményen dolgozom még hálaadás napján is, megpróbálom elérni, hogy a Carrier A.C. társaság az Egyesült Államokban maradjon. Van haladás. Nemsokára tudni fogják” – írta Trump.

Az indianai vállalat, amely 1400 munkahelyet telepítene Mexikóba, az amerikai sajtónak megerősítette az egyeztetés tényét.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Az ünnepnapon jelentek meg azok a sajtóhírek is, miszerint a milliárdos befektetési szakember, Wilbur Ross lehet a Trump-adminisztráció kereskedelmi minisztere – ennek hivatalos bejelentése azonban még nem történt meg.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »