Több mint 10 éve verhetetlen a Lenovo a PC-k piacán

Jelentősen emelkedett a személyi számítógépeket gyártó kínai Lenovo negyedéves nyeresége elsősorban a PC-k iránti keresletnövekedés hatására – közölte a cég honlapján csütörtökön.

A március végével záródott pénzügyi negyedik negyedévében a Lenovo adózott eredménye 118 százalékkal, 248 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 114 millió dollárról. Elemzők kisebb, 155 millió dolláros profitra számítottak.

A cég negyedéves árbevétele 9 százalékkal, 13,83 milliárd dollárra nőtt, szemben a piac által becsült 13,1 milliárd dollárral.

Az összes Lenovo IT-megoldást és szolgáltatást egyesítő Solutions & Services Group (SSG) szegmens bevétele 10 százalékkal 1,8 milliárd dollárra, a vállalkozásoknak „intelligens” infrastrukturális megoldásokat szolgáltató Infrastructure Solutions Group (ISG) bevétele 15 százalékkal 2,5 milliárd dollárra, az „intelligens” eszközcsoport (Intelligent Device Group, IDG) bevétele 7 százalékkal 10,46 milliárd dollárra nőtt.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat számításai szerint a Lenovo 13,7 millió PC-t szállított ki a március végével záródott három hónapban, 8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A Lenovo ezzel 2024 első negyedévében 24%-os piaci részesedést ért el és immár 2013 óta verhetetlen a személyi számítógépek piacán. A második helyen álló HP 12 millió darab PC-t tudott értékesíteni, míg a rangsor harmadik helyére a Dell került 9,2 millió darabbal.

A Lenovo a március végével záródott pénzügyi évében 61,9 milliárd dolláros bevételre tett szert, 8 százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbi 56,9 milliárd dollárt, az adózott eredménye pedig 37 százalékkal, 1,01 milliárd dollárról, 1,60 milliárd dollárra nőtt.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek