Egy kis Nomini online kaszinó statisztika (x)

Az online kaszinó ipar a virtuális térben működő iparágak közül az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb.

Az olyan platformoknak, amilyen a Nomini, amely a https://nomini-casino.org címen érhető el, nem is igen volt más választásuk, mint az állandó evolúció, amennyiben meg akartak és akarnak maradni a piacon. Az iparág ugyanis már ma is hatalmas, de a növekedése folyamatos. 

A legutóbbi adatok szerint 2024 elején hozzávetőleg 4800 online kaszinó platform érhető el. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy maga az iparág szinte az internet megjelenésével egyidőben indult el, ennek megfelelően pedig, ahogy az internet és a technológia változott, fejlődött, úgy idomult az iparág is ezekhez a változásokhoz.

Tekintve, hogy az internet jellegénél fogva egy olyan platform, amelyen a Nomini világszerte elérhető, ez is egy kényszerítő erő, hogy az üzemeltetők folyamatosan idomuljanak a változásokhoz. Ráadásul a közel három évtized alatt – amióta online kaszinók léteznek – számos új nemzedék is megjelent a fogyasztók között, ami szintén arra sarkalja ezeket a platformokat, hogy kövessék a változó igényeket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hogy csak néhány példát említsünk, míg a Nomini platformját és társait az első másfél évtizedben jellemzően asztali számítógépen keresztül érték el a felhasználók, addig a 2010-től kezdődő időszakban egyre inkább megfogalmazódott az igény a mobilkaszinók megjelenésére. 

Itt azonban nem állt meg a dolog, ugyanis jött az aktuális évtized és a digitális forradalom, ami olyan újítások megjelenését eredményezte, mint a blokkláncok, kriptovaluták, metaverzumok és persze nem hagyhatjuk ki a mesterséges intelligenciát sem, amit a Nomini és egyre több platform is beépít a kínálatába.

Dinamikus növekedés 2028-ig

A fenti előfeltételek nyomán pedig szinte magától értetődik, hogy ebben az iparágban hatalmas potenciál rejlik, éppen ezért érdemes megvizsgálni kicsit, mit mondanak a számok ezzel kapcsolatban.

A már említett digitális forradalom egy olyan erőteljes lökést adott az iparágnak, ami a jelek szerint az egész aktuális évtized során kitart. Ez azt jelenti, hogy a 2021-2028 közötti időszakban az iparág éves növekedési rátája átlagosan 13,70%, ezzel pedig annak éves forgalma az időszak végére eléri a 144 milliárd dollárt.

Ami a nemzedéki megoszlást illeti, ebben is tettenérhető az iparág fejlődési potenciálja. Jellemzően a felhasználók legnagyobb hányada, vagyis 21% 45 és 54 év közötti, de közvetlenül követik őket a 35-44 éves korosztályhoz tartozó játékosok, akiknek a részaránya 19%. 

A fiatalabbak is egyre inkább felfedezik maguknak ezt a szegmenst, a 19-24 éves korosztály részaránya jelenleg 10% körül van, de az olyan innovációknak köszönhetően, mint az e-sportok, vagy a közösségi fogadás lehetősége ez az arány az előttünk álló időszakban minden bizonnyal növekedni fog.

Míg korábban az volt a jellemző, hogy a kaszinók a férfiak világát jelentik, az online térbe történt átvándorlás ezen a képen is alaposan változtatott. Jelenleg ugyanis az online játékosok 55%-a a nők köréből kerül ki, csak a fennmaradó 45% férfi. Ennek azért van jelentősége, mert a hölgyek másféle játékszokásokkal rendelkeznek, így például több időt töltenek egy játékkal, ellenben kevesebbet költenek.

Ami a szerencsejáték iparon belüli legnépszerűbb játékokat illeti, a sort a sportfogadások vezetik, amin nem is kell meglepődni, ismerve a labdarúgás, illetve az Egyesült Államokban a kosárlabda és a baseball népszerűségét. A fogadások mögött közvetlenül azonban ott vannak a nyerőgépek, amelyek a klasszikus kaszinó játékok közül messze a legnépszerűbbek.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek