Tovább lassult az infláció Franciaországban

Franciaországban 3,1 százalékra lassult a fogyasztói áremelkedés éves üteme januárban a decemberi 3,7 százalékról az INSEE francia statisztikai hivatal honlapjára pénteken felkerült végleges adatok szerint.

Havi összevetésben 0,3 százalékos csökkenést mértek januárban a decemberi 0,1 százalékos növekedést követően. Januárban az élelmiszerárak emelkedése 5,7 százalékra mérséklődött a decemberi 7,2 százalékról, az energiaárak növekedése 5,7 százalékról 1,9 százalékra, az ipari termékek áremelkedése pedig 1,4 százalékról 0,7 százalékra lassult. A szolgáltatások 3,2 százalékkal drágultak a decemberi 3,1 százalék után.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 3,4 százalékra lassult januárban a decemberi 4,1 százalékról éves összevetésben, havi szinten pedig 0,2 százalék csökkenést regisztráltak a decemberi 0,1 százalék emelkedést követően.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »