Milyen a marketingasszisztensek élete? (x)

Egy jó marketingasszisztens arra törekszik, hogy maximálisan támogassa a vállalat marketingtevékenyégeit, de ehhez számos konkrét feladatot kell elvégeznie. Napjainkban ez a terület elég felkapottnak számít.

A növekvő piaci verseny mind a kisebb, mind a nagyobb cégeket kihívások elé állítja, és a szakemberek egyszerűen nem bírnak mindent egyedül csinálni. Ebben a cikkben utánajárunk, hogy pontosan mit kell tudni a marketingasszisztensi pozícióról, és hogy egyáltalán hogyan néz ki egy ilyen alkalmazott átlagos napja.

Mivel foglalkozik egy marketingasszisztens?

A marketinggel, röviden és tömören tényleg erről van szó, persze azért ezt is többfelől közelíthetjük meg. A https://szekszardallas.hu/allasok/marketing-media-ujsairas-pr linken találhatunk érdekes ajánlatokat, ettől függetlenül nem árt, ha tudjuk, pontosan miről is van szó. 

A feladatkört meghatározza az, hogy mennyire kap szabad kezet az asszisztens, avagy mennyire függ a főnökétől. Számos esetben azt tapasztaljuk, hogy a kávéfőzéstől kezdve egészen a marketingstratégia kidolgozásáig, mindent az asszisztensnek kell csinálnia. 

Ezen teendők közé tartozhat a közösségi média platformjainak, illetve a hivatalos weboldalnak a kezelése, az ügyfelekkel történő online, valamint személyes kommunikáció, az adminisztráció, a piackutatás lebonyolítása, továbbá az elemzések, kimutatások, prezentációk készítése. 

Az online marketingasszisztens is ugyanezt csinálja?

Nagyjából, ám sokszor kifejezetten az online marketing tevékenységeire fókuszálnak. Gondolunk itt arra, hogy a hirdetési kampányokkal, a brandinggel, esetleg a landing page szerkesztésével, valamint a vásárlási folyamat online támogatásával foglalkozik.

Azért is fontos, hogy ez utóbb említett folyamatot megfelelően felépítse, és végigkísérje, hogy növelhető legyen az eladások vagy éppen a kattintások aránya. A keresőben folyamatosan zajlik a harc, és különféle eszközökkel lehetséges csak megnyerni a vevőket. 

A jó marketingasszisztens tulajdonságai

Feltehető tehát a kérdés, mi kell ahhoz, hogy valaki jó legyen ezen a területen? A kommunikatív, határozott, pörgős személyiség például kifejezetten könnyen alkalmazkodik a kihívásokhoz. Fontos még, a jó szervezőképesség, az idegen nyelv ismerete, a helyesírási szabályok betartása, a problémamegoldásra való képesség és persze a kreatív szemléletmód megléte is. 

Lényeges még, hogy tudjon a illető csapatban és önállóan is dolgozni. Ez kulcsfontosságú, mivel ilyen pozícióban az embernek tudnia kell döntéseket hozni egyedül, ugyanakkor alkalmazkodni mások elképzeléseihez is. 

Végül, de nem utolsósorban a türelem és az empátia is kell ahhoz, hogy megértsük és segítsük az ügyfeleket. A marketingasszisztensek sosem unatkoznak, mindig van mit csinálni ebben a szakmában, ám a jutalom sem marad el.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek