Okostelefont ajándékoznál karácsonyra? Segítünk a választásban! (x)

Az ünnepek közeledtével már mind azon gondolkodunk, milyen meglepetésekkel rukkolunk elő a szívünknek kedves embereknek. Legyen szó párunkról, gyermekünkről, szüleinkről vagy nagyszüleinkről, az okostelefon sok szempontból lehet tökéletes ajándék. Azonban ahhoz, hogy egy készülék képes legyen tényleg örömet okozni, fontos, hogy tökéletesen személyre szabjuk a döntést.

A következő bekezdésekben pontról pontra bemutatjuk, mit érdemes szem előtt tartani, ha a mobiltelefon kiválasztásával a gondoskodásodat is szeretnéd kifejezni. Tarts velünk!

3+1 tipp a tökéletes karácsonyi készülék kiválasztásához

Egyre többen döntünk úgy, hogy karácsonykor mobiltelefont adunk ajándékba. Nincs is ezzel semmi gond addig, amíg nem rögtön az első kedvezményt kínáló üzletben próbálkozunk. Bár így valóban rengeteg időt és energiát lehet megspórolni, de ennek általában ára van.

Szó szerint, hiszen általában nem a legtudatosabb és leggazdaságosabb döntés az első lehetőséggel élni, ráadásul a megajándékozott fél sem lesz maradéktalanul boldog, ha az új mobil külsőleg és belsőleg is a vágyott telefon szöges ellentéte. Íme 3+1 tipp, ami segíthet a választásban!

#1 A telefon tükrözze a megajándékozott személyiségét!

Mobiltelefon karácsonyra? Valaki másnak készüléket választani olyan, mintha ruhát vennél neki: ha ismered a méretét, és jó érzékkel rá tudsz hangolódni az ízlésére és stílusára, akkor biztos, hogy csillogni fog a szeme az ajándék láttán. Ha viszont csak tippek szerint válogatsz, nagyon sok kockázatot vállalsz.

Épp ezért, ha már határozottan eldöntötted, hogy idén okostelefont csempészel a fa alá, első lépésként próbáld meg kipuhatolni, a másik mit szeret és mit nem a jelenlegi mobiljában! A legfőbb preferenciái feltérképezését követően azt is megfigyelheted, mire használja legtöbbet a készülékét.

Ha például a fotózás szerelmese, akkor jó eséllyel a többlencsés modellek között találod meg az igazit, de ha nagy gamer hírében áll, akkor egy jó minőségű processzorral, kijelzővel és hatalmas belső memóriával rendelkező mobilnak fog örülni a legjobban. Természetesen a külső kvalitások sem utolsók; az ajándékba szánt eszköz összes paraméterében vissza kell, hogy tükrözze szeretted személyiségét és stílusát!

#2 Az operációs rendszer szerint szűkítsd a lehetőségek listáját!

Ha az ajándék valakinek nem az első telefonja lesz, nagyon fontos, hogy már a választási procedúra nulladik percében leszűkítsd a kört az operációs rendszer típusa szerint! Hogy miért? Mert nem sokan vannak, akik azt mondják, hogy ugyanannyira szeretik az Androidot, mint az iOS-t, sőt…

Szinte nincs még egy topik, ami ennél jobban megosztaná a telefonhasználókat, ezért ha a megajándékozni tervezett szeretted világéletében az almás eszközök kiválóságát ecsetelte, aligha fogja ámulatba ejteni egy androidos készülék testre szabható felülete. Így a legjobb, amit tehetsz, ha nem is próbálsz meg olyan irányba nézelődni, ami után már az első percben falakba ütköznél – bátran tedd az oprendszert a választás kiindulópontjává!

#3 A legújabb helyett válaszd az életkorhoz megfelelő modellt!

Eddig csak azok a helyzetek kerültek szóba, amikor valakinek már pontosan tisztában vagyunk az igényeivel, vagy ha nem is, legalább van lehetőségünk megfigyelni. A mobilozók “első bálozóinak” viszont aligha vannak még személyes preferenciáik, ami már egy fokkal megnehezítheti a döntést.

Ebben az esetben jó módszer lehet, ha a személyiségen túl életkor szerint is meghatározod, kinek és mik lehetnek az egyéni szükségletei. Egy idősödő családtag – aki napról napra kell, hogy beletanuljon a modern technikai kütyük használatába – valószínűleg jobban örül a minél könnyebben kezelhető, kevésbé komplex tudással bíró okostelefonnak, míg a kisebb gyermekek esetében is bőven elég az alapkészülék.

Ilyenkor ugyanis nem a mobil újszerűsége és prémium minősége a lényeg, hanem az, hogy képes legyél bevezetni a másikat egy új világba, ahol a saját felhasználói szokásainak kialakítása után örömmel, bátran és egyre tudatosabban használja az ajándékát.

+1 Így lehet több a meglepetés egy drága tárgynál

Az okostelefon mindaddig csak egy drága ajándékba adott tárgy, amíg nem derül ki, miért figyelmes gesztus a részedről. Habár van, amikor a másik szavak nélkül is tudni fogja, hogy azért döntöttél így, mert lested a kívánságait, más esetben viszont sokkal szebb, ha szívből jövő üzenetet is társítasz a meglepetés mellé. A gyermekednek átnyújthatod a bizalom jelképeként, a nagymamádnak pedig kihangsúlyozhatod: ez az eszköz segít abban, hogy mindennap és bárhonnan beszélhessetek.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »