Segítség a taktikai mellény kiválasztásához (x)

Arról, hogy mi az airsoft, valószínűleg hallottál már korábban, és jó eséllyel te is részt vettél már néhány játékon, amelyek meghozták a kedvedet ahhoz, hogy beszerezd a saját felszerelésedet. Hiszen mi másért is bukkantál volna rá a cikkünkre?

Tapasztaltabb játékosként pedig tökéletesen tisztában vagy már azzal, hogy a fegyverek és a szem védelmét szolgáló eszközök mellett a Combat Zone-nál kapható taktikai mellények is az alapfelszerelés részét képezik. 

Nemcsak amiatt, mert nagyszerűen elnyelik a lövedékek sebessége által okozott nyomást, és ezáltal nem kell kék és lila foltokkal hazatérni, hanem az esetlegesen szükséges kiegészítő felszerelések – másodlagos fegyver (pl. pisztoly), gránátok, tárak – hordozói is lehetnek. Ráadásul úgy alkották meg őket, hogy a játékosok minél könnyebben hozzájuk tudjanak férni.

Ami pedig a megjelenésüket illeti, a gyártók arra törekednek, hogy minél stílusosabbak legyenek, amelynek köszönhetően egyáltalán nem ritka, hogy a taktikai mellény az elegáns vagy a sportos öltözködés részét is képezi.

Kétféle típusuk van

A moduláris taktikai mellények úgynevezett molle rendszerrel vannak felszerelve, amelyet elsősorban a NATO erők használnak a felszerelésükhöz való rögzítéshez. A molle rövidítés a modular lightweight load-carrying equipment angol kifejezést takarja, ami magyarul annyit tesz, hogy moduláris könnyű teherhordó felszerelés.

A gyártók vízszintesen varrt övekkel látják el őket, amelyeket lapos hurkokba varrnak, és csatokhoz csatlakoztatnak, így a mellényekhez különböző kiegészítők rögzíthetők. A modularitásnak köszönhetően pedig a játékosok ezeket tetszés szerint variálhatják.

Ebből pedig valószínűleg már kitaláltad, hogy a másik csoportba tartozó mellények a nem moduláris változatok, amelyek csak bizonyos kiegészítők csatlakoztatására ideálisak.

Chest rig-ek

Amennyiben nincs szükséged a játék során teljes törzsvédelemre, szeretnél mozgékony lenni, illetve a felszerelésed alfája és omegája néhány tár, amelynek a tartalmát a terveid szerint az ellenfél játékosainak ajándékozol, akkor számodra sokkal jobb megoldást jelentenek a chest rig-ek. 

Ebből a típusú mellényből is egyébként ugyanúgy kapható moduláris és egy bizonyos típusú tárhoz igazított, nem moduláris változat.

Végső gondolatok

Hogy melyik taktikai mellény lesz számodra ideális, leginkább az befolyásolja, hogy mire van szükséged és igényed a csatatéren. Javasoljuk tehát, hogy mielőtt elkezded böngészni a fentebb említett webshop kínálatát, ezeket a dolgokat alaposan gondold át. 

Hidd el, így sokkal könnyebben megy majd a keresgélés! Ha pedig bármilyen kérdés felmerülne egy adott modellel kapcsolatban, akkor keresd bátran a szakértőket!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »