Mindig legyen nálad a napszemüveged! (x)

A napszemüveg egy rendkívül hasznos kiegészítő, ami garantálja a divatos és stílusos megjelenést, azonban egészségügyi szerepe sem elhanyagolható. Éppen ezért mindig legyen a táskádban vagy az autódban egy remek modell, amit fel tudsz tenni, ha kisüt a nap.

Enélkül ugyanis a nap UV-sugarai egyenesen a szemedbe tudnak jutni és károsíthatják a látásodat. A napszemüvegek UV-szűrővel rendelkeznek, ezáltal megvédik a szemet a káros sugárzásoktól, valamint sokkal jobb lesz a látásod is a verőfényes napfényben, ha rajtad van.

Honnan származik a napszemüveg?

Hihetetlen, de egészen 1929-ig nem létezett napszemüveg. A Velekey Ékszervilág webáruházban kapható Ray-ban napszemüveg kifejlesztésének apropója az volt, hogy az USA légierejének pilótái folyamatosan panaszkodtak arra, hogy a magasban elvakítja őket a napfény, ez pedig a manőverek kivitelezésében zavarja őket. A parancsnokság ezért megbízást adott egy olyan szemüveg elkészítésére, mely megvédi a pilóták szemét a vakító fénytől, így született meg a Ray-ban Aviator.

A Ray-ban napszemüvegek használatával a pilóták panaszai elmúltak, megszűnt a fejfájásuk és a fedélzeti komputer leolvasása is könnyebbé vált számukra. Ezután a pilóták számára ez a kiegészítő alapfelszerelés lett. Azonban az embereknek is nagyon megtetszett ez a szemüvegtípus, így gyorsan hatalmas igény keletkezett rá. A napszemüveg megjelent a filmeken, filmsztárok, zenészek viselték ezt a stílusos kiegészítőt, az emberek pedig megőrültek érte, hogy nekik is legyen.

A Ray-ban választéka

Míg korábban a klasszikus pilótaszemüvegekről volt híres a márka, addig ma már hihetetlenül széles modellválasztékot vonultat fel. Már nem csupán a pilótakeretet, de ovális, trapéz, hatszögletű, kerek, négyszög és speciális alakú keretet is választhatsz, ami készülhet fémből, nemesacélból vagy műanyagból.

A lencse színe is nagyon változatos, ezáltal akár bohém megjelenésed is lehet pillanatok alatt, ehhez csak fel kell tenned a napszemüvegedet. A szokásos barna és szürke mellett vásárolhatsz zöld, kék, rózsaszín, arany, bordó, lila, piros és narancsszínű lencsét is, melyek UV400 védelemmel rendelkeznek.

Hogyan tudod mindig magadnál tartani a szemüvegedet?

Ennek megvalósításához vegyél egy tokot, ami megvédi a szemüvegedet a karcolódástól, a portól és a sérülésektől. Csak dobd be a táskádba, és biztos lehetsz abban, hogy hiába volt borús a reggel, ha délután kisüt a nap, akkor nem fog a szemed védelem nélkül maradni. Ha autót vezetsz, akkor se felejtsd el feltenni, a napszemüveg ugyanis segít a vezetésben, mivel nem engedi, hogy az éles fény elvakítson, emellett pedig kontrasztosabbá teszi a látásodat. Érdemes egy plusz napszemüveget tartani az autóban, sok autótípusban speciális helyet is kialakítottak neki, így szükség esetén azonnal elő tudod venni, és segítheted ezzel a látásodat.

A Ray-ban extrém megjelenésével feldobja a külsődet, így, ha csupán egy farmer és egy fehér póló van rajtad, és a hajad sem tökéletes, akkor csak tegyél fel egy Ray-bant, és máris ragyogni fogsz!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek